immg_4625c

ing. Culiță Tărâță,
presedinte fondator

“Agricultura te ține conectat la realitate și nu te lasă să ai somn. Nu e deloc ușor să fii fermier, dar satisfacția pe care o ai atunci când vezi lanurile în bătaia vântului și recolta bogată dintr-un an bun, compensează greutățile și te motivează pentru anul următor.

Pământul n-are culoare politică. În fața lui, nu te poți duce să citești presa și nici să-l ari cu un carnet de partid. Pământul care te hrănește are nevoie de grijă, de atenție permanentă și de investiții majore. Respectul față de oameni, de muncă și de animale, pasiunea și acțiunea sunt cheia succesului unei afaceri în agricultură.

Fără o echipă profesionistă, fără specialiști și determinare, nu poți avea performanță și nici un management eficient. Trepăduși de uși capitonate n-au avut ce căuta în echipa noastră, a TCE 3 Brazi, un nume etalon în sectorul agricol din România unde am împărțit pământul în șervețele de masă și acum ne chinuim să facem agricultură.

Poate că mulți nu știu că peste 60 % din produsele pe care le consumăm, vin din import, iar calitatea lor este îndoielnică. România are resurse agricole comparabile cu marile state europene, dar nu știm sau nu vrem să le valorificăm.

Mi-a plăcut enorm un răspuns pe care l-a dat Mareșalul Ion Antonescu, atunci când a fost întrebat: “Mareșale, cine salvează România?

Dragii mei, două ploi venite la timp!”

Ceea ce am reușit să clădesc eu și echipa mea reprezintă dovada că se poate.”