Este o societate comerciala cu profil agrozootehnic, specializata in cresterea bovinelor, ovinelor si caprinelor pentru lapte si carne, recoltarea, producerea si comercializarea de MSC congelat, procesarea si comerciallizarea produselor lactate prin intermediul unei fabrici proprii.

Atat Ferma de vaci de lapte si vaci de carne, cat si ingrasatoria pentru tineret taurin au prioritate in cadrul companiei. Profesionalismul si pasiunea specialistilor au condus la catalogarea Fermei ca fiind una dintre cele mai productive si moderne ferme zootehnice din zona Moldovei.

TCE BOVISELECT SRL are in portofoliu o Fabrica de procesare a laptelui obtinut din productie proprie, cu o capacitate de procesare de 5.000 litri/8 ore.

FERMA DE BOVINE SI OVINE:

Structurata pe patru sectoare zootehnice:

 • Ferma de vaci de lapte, cu un efectiv mediu de 700 capete, rasa majoritara fiind Red Holstein, apoi Baltata Romaneasca, Bruna Romaneasca, Jersey;
 • Ferma de vaci pentru carne, cu un efectiv mediu de 400 capete, specializata in cresterea si ingrasarea bovinelor, in special din rasa Aberdeen Angus, cat si Siemmental si Limousine.
 • Ingrasatorie tineret taurin, cu un efectiv de cca. 750 capete.
 • Ferma de ovine are un efectiv de 3800 capete ovine cu un fond genetic valoros,
  care provine din rasele Turcana alba, Merinos, Carabasa de Teleorman,
  Karakul, Ile de France, Suffolk.
  În prezent, eforturile specialistilor se concentreaza pe metisarea efectivului
  actual, în directia producerii de carne, folosind presiunea de selectie prin masculi
  din rase de carne. În acest sens, s-a achizitionat un nucleu din rasa pura, cu un
  efectiv de 250 capete femele si masculi Ile de France.

CENTRUL SEMTEST:

 • Este singurul centru de reproductie si procesare a MSC, 100% cu capital romanesc, care functioneaza in zona de Est a Romaniei, autorizat UE, aflat in parteneriat cu German Genetics International, companie germana care ofera crescatorilor de bovine din mai mult de 70 de tauri din lume accesul la intreaga gama de programe germane de crestere a animalelor, caracterizate prin varietate si fiabilitate.
 • SEMTEST-ul produce MSC de la rase de carne: Aberdeen Angus, Simmental, Charolaise, Limousine, Wagy, Sura de stepa si rasa Albastru Belgian.
 • Centrul SEMTEST are un depozit de MSC de la rase de lapte Holstein in colaborare cu CGI si un depozit MSC pentru rase mixte Flechvit, Bruna de Maramures, in colaborare cu crescatori valorosi din Austria si Germania.

Pentru mai multe informatii intrati aici:  TCE BOVISELECT

FABRICA DE PROCESARE A LAPTELUI:

 • Reprezinta o subunitate a firmei care proceseaza laptele din productia proprie .
 • Comercializeaza branzeturi si produse lactate, fabricate dupa retete consacrate romanesti, din ferma proprie, pe care le distribuie pe piata locala.