Este societate comerciala cu profil agrozootehnic, specializata in cresterea bovinelor pentru lapte si carne, recoltarea, producerea si comercializarea de MSC congelat, procesarea si comerciallizarea produselor lactate prin intermediul unei fabrici proprii.

Activitatea in vegetal se desfasoara pe o suprafata de 680 ha, folosind utilaje  si echipamente agricole performante si tehnologii de mare productivitate.

Ferma de vaci de lapte si vaci de carne, cat si ingrasatoria pentru tineret taurin, ocupa un loc aparte, astfel incat profesionalismul specialistilor, pasiunea si dragostea lor pentru animale au condus la catalogarea Fermei din punct de vedere al rezultatelor obtinute ca fiind una dintre cele mai productive si moderne ferme zootehnice din zona Moldovei.

SC BOVISELECT SRL are in portofoliu o Fabrica de procesare a laptelui obtinut din productie proprie, cu o capacitate de procesare de 5.000 litri/8 ore.

FERMA DE BOVINE:

Structurata pe trei sectoare zootehnice:

  • Ferma de vaci de lapte, cu un efectiv mediu de 580 capete, rasa majoritara fiind Red Holstein, apoi Baltata Romaneasca, Bruna Romaneasca, Jersey;
  • Ferma de vaci pentru carne, cu un efectiv mediu de 400 capete, specializata in cresterea si ingrasarea bovinelor, in special din rasa Aberdeen Angus, cat si Siemmental si Limousine.
  • Ingrasatorie tineret taurin, cu un efectiv de cca.200 capete.

CENTRUL SEMTEST:

  • Este singurul centru de reproductie si procesare a MSC, care functioneaza in zona de Est a Romaniei, autorizat UE, aflat in parteneriat cu German Genetics International, companie germana care ofera crescatorilor de bovine din mai mult de 70 de tauri din lume accesul la intreaga gama de programe germane de crestere a animalelor, caracterizate prin varietate si fiabilitate.
  • SEMTEST-ul produce MSC de la rase de carne: Aberdeen Angus, Simmental, Charolaise, Limousine, Wagy, Sura de stepa

FABRICA DE PROCESARE A LAPTELUI:

  • Reprezinta o subunitate a firmei care proceseaza laptele din productia proprie .
  • Comercializeaza branzeturi si produse lactate, fabricate dupa retete traditionale romanesti, pe care le distribuie pe piata locala.